Αρχική -

ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ | περιγραφές, αναλύσεις & συμβουλές

Είτε επιθυμείτε να αγοράσετε ένα μαξιλάρι, είτε ένα πάπλωμα ή μια κουβέρτα, ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για εσάς .
Οι παρακάτω περιγραφές, αναλύσεις και συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε σωστά τον χώρο σας και να στρώσετε σωστά το κρεβάτι σας με τα προϊόντα μας.

Σεντόνια & Μαξιλαρωθήκες

Τα σεντόνια, προστατεύουν το στρώμα από τη βρωμιά και την σκόνη. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε  Σετ Σεντόνια , τα οποία αποτελούνται από κατωσέντονο χωρίς λάστιχο, πανωσέντονο και μαξιλαροθήκες, καθώς και μεμονωμένα σεντόνια με ή χωρίς λάστιχο.


Σε κάποιες σειρές Σετ Σεντόνια  δύναται η δυνατότητα για δωρεάν τοποθέτηση λάστιχου, κάτι το οποίο κάνουμε αποκλειστικά.

Όλες οι διαστάσεις σεντονιών είναι σύμφωνες με τις διαστάσεις στρωμάτων του εμπορίου, και ταιριάζουν απόλυτα με τα υπόλοιπα λευκά είδη όπως παπλώματα, παπλωματοθήκες .

ΚΟΜΠΟΙ ΙΝΑΣ

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά των σεντονιών σας είναι οι κόμποι της ίνας. Οι κόμποι της ίνας δείχνουν το σύνολο των υφαντών κατά μήκος και πλάτος εκατοστού. Συνεπώς, όσο περισσότεροι κόμποι ίνας ανά τετραγωνικό εκατοστό , τόσο πιο μαλακό και ανθεκτικότερο είναι το σεντόνι.

Οι καταναλωτικές εκθέσεις συνιστούν μεταξύ 200-400 κόμπων προκειμένου να είναι πολύ καλή η ποιότητα του προϊόντος, από 400κόμπους και άνω η ποιότητα είναι υψηλότερη.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΟΥ

Τα σεντόνια μας διατίθενται σε πολλές διαφορετικές ποιότητες, καθεμιά με διαφορετική αίσθηση αφής και με ειδικά οφέλη για τον χρήστη.

100% Βαμβακερά

Είναι απαλά, αναπνέουν καλύτερα και από τα πιο οικονομικά. Είναι πολύ δροσερά ,με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλα για πιο ζεστές καιρικές συνθήκες.

Percale

Είναι πολύ απαλά υφάσματα. Απλώνονται πολύ όμορφα στο κρεβάτι και έχουν ελάχιστη γυαλάδα. Θα πρέπει οι κόμποι τους να ξεπερνούν τους 180 προκειμένου να ανήκουν στην κατηγορία

Πολυεστερικά

Δεν τσαλακώνουν καθόλου , και δεν θέλουν σιδέρωμα. Λόγω της ίνας τους, απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα χρώματος σε σχέση με το βαμβάκι, με αποτέλεσμα να διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία έντονων χρωμάτων.

Συνδυασμός Βαμβάκι / Πολυεστέρα

Δε τσαλακώνουν εύκολα και είναι πιο εύκολα στο σιδέρωμα. Ωστόσο δεν έχουν τόση απαλή υφή όσο τα βαμβακερά.

Satin

Από κάποιους θεωρούνται τα καλύτερα. Μεταξωτή αίσθηση, γυαλάδα, πολλοί κόμποι.

Μαξιλάρια & Επιστρώματα

Το σωστό μαξιλάρι ,είναι απαραίτητο για έναν καλό ύπνο το βράδυ. Εάν κάθε φορά που ξυπνάτε έχετε πόνους στον αυχένα , τότε μάλλον φταίει το μαξιλάρι σας ! Κατά μέσο όρο, τα μαξιλάρια πρέπει να αντικαθίστανται ανα 2 χρόνια ανάλογα πάντα με την ποιότητα τους.


Η μεγάλη ποικιλία μας σε μαξιλάρια, καλύπτουν όλους τους τύπους και απαιτήσεις σας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ

Η σκληρότητα ενός μαξιλαριού επιλέγεται πάντοτε ανάλογα με την στάση του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου.

Μπρούμυτα

Αυτοί που κοιμούνται μπρούμυτα πρέπει να αγοράζουν ίσια μαξιλάρια με μαλακή προς μεσαία σκληρότητα

Στο πλάι

Αυτοί που κοιμούνται στο πλάι πρέπει να αγοράζουν extra-σκληρά μαξιλάρια , προκειμένου να προσφέρουν σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

Ανάσκελα

Αυτοί που κοιμούνται ανάσκελα χρειάζονται μαξιλάρια σχετικά σκληρά προκειμένου να προσφέρουν σωστή στήριξη του αυχένα. Ωστόσο πρέπει να είναι τόσο μαλακά όσο πρέπει προκειμένου να δίνουν το λίκνισμα του αυχένα στο βαθμό που χρειάζεται .

Mixed

Αυτοί που εναλλάσσουν τις στάσεις ύπνου τους καλύτερα να επιλέγουν ένα μαλακό μαξιλάρι με φυσικό γέμισμα, προκειμένου να το τροποποιούν κατά την εναλλαγή.

ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ

Συνθετικά Γεμίσματα

Η ποσότητα των συνθετικών γεμισμάτων όπως πχ. Πολυεστέρας ή σφουγγάρι καθορίζουν τη σκληρότητα και σφριγηλότητα του μαξιλαριού.
Κάποια συνθετικά μιμούνται την μαλακότητα του πούπουλου, αλλά δεν είναι τόσο ανθεκτικά.

  • Το λάτεξ ή τα συνθετικά σφουγγάρια είναι σχεδιασμένα να υποστηρίζουν τον αυχένα και την σπονδυλική στήλη με άριστο τρόπο. Παίρνουν αμέσως την φόρμα και το σχήμα του χρήστη, αλλά εξίσου εύκολα επανέρχονται στην αρχική τους μορφή.
  • Τα γεμίσματα από πολυεστέρα είναι ελαφριά, δυνατά και ανθεκτικά. Συνήθως συνδυάζονται με ένα φυσικό υλικό π.χ. βαμβάκι για να ανασαίνουν περισσότερο.

Φυσικά Γεμίσματα

Τα κύρια φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται για γέμισμα μαξιλαριών είναι το βαμβάκι, το μαλλί, τα πούπουλα, και ο συνδυασμός πούπουλων με φτερά.

  • Το βαμβάκι ανασαίνει περισσότερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ενώ είναι ίσιο μαξιλάρι είναι σχετικά σκληρό.
  • Το πούπουλο παρέχει την απόλυτη στήριξη αυχένα και σπονδυλικής στήλης. Είναι ένα υλικό μεγάλης διάρκειας και όπως με τα παπλώματα, όσο περισσότερο και καλύτερης ποιότητας το πούπουλο τόσο καλύτερη η ποιότητα του μαξιλαριού.
  • Ο συνδυασμός πούπουλων με φτερά δημιουργεί ένα καλό και σκληρό μαξιλάρι πολύ καλής στήριξης. Ωστόσο, τα φτερά δεν είναι τόσο πλατιά όσο τα πούπουλα με αποτέλεσμα να πατιούνται εύκολα. Επιπλέον τα φτερά έχουν άκρες ,οι οποίες πολλές φορές διαπερνούν την μαξιλαροθήκη και μπορεί να είναι ενοχλητικά.
  • Το μάλλινο γέμισμα, διώχνει μακριά την υγρασία και παρέχει καλή φυσική μόνωση στο μαξιλάρι.

 

Το επίστρωμα

Απαραίτητα αγορά πριν την αγορά λευκών είδών είναι η αγορά προστατευτικών για το στρώμα και τα μαξιλάρια σας. Τα επιστρώματα έχουν διάφορες λειτουργίες.

  • Προστατεύουν το στρώμα από σκόνη, βρωμιά ,ιδρώτα και υγρά.
  • Αποφεύγεται η έκθεση σε ακάρεα σκόνης, σημαντικό για αλλεργίες.
  • Αυξάνουν την άνεση του κρεβατιού.

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε επιστρώματα κρεβατιού και μαξιλαριών.
Από καπιτονέ με φάσα , τα οποία τυλίγουν το στρώμα και από τα πλαϊνά του ,έως επιστρώματα με λάστιχο για μεγαλύτερη ευελιξία.
Τα προστατευτικά μαξιλαριών κλείνουν με φερμουάρ .
Όλα τα επιστρώματα , είναι υπολογισμένα να ταιριάζουν ανάλογα με το μέγεθος του στρώματος και των μαξιλαριών.

Σας συνιστούμε να αγοράζετε δυο τεμάχια , προκειμένου να τα εναλλάσσετε μεταξύ των πλύσεων

 

Παπλώματα & Κουβερλί

Διαθέτουμε πολλές διαφορετικές ποιότητες  παπλωμάτων & Κουβερλί.
Καθεμία εκ των οποίων , έχει διαφορά στην αίσθηση, στη θερμότητα και στην αντοχή.
Όπως και με την αγορά μαξιλαριών έτσι και με την αγορά παπλωμάτων, πρέπει να προσέξετε την ποιότητα προκειμένου να πάρετε το κατάλληλο πάπλωμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Βαμβακερά

Το βαμβάκι ως 100% φυσικό υλικό, αναπνέει καλύτερα από τα υπόλοιπα υλικά, επιτρέποντας τη θερμότητα να κινείται από και προς το σώμα κατά την διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο ,με τα χρόνια και τη χρήση μαλακώνει αρκετά.

Πουπουλένια / Φτερό / Μάλλινα

Θεωρούνται από τα καλύτερα παπλώματα, λόγω της θερμότητας που αποδίδουν. Προσφέρουν εκπληκτική μόνωση, και προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τα νέα συνθετικά. Δεν είναι κατάλληλα για αλλεργικούς .Έχετε υπόψη ότι με την πάροδο του χρόνου τα φτερά γίνονται πιο φλατ και λόγω των μυτερών άκρων μπορεί να γίνουν ενοχλητικά .

Πολυεστερικά - Μικροϊνων

Τα πολυεστερικά συνθετικά παπλώματα, είναι τα πιο διαδεδομένα, και από τα φθηνότερα. Συνήθως έχουν βαμβακερό κάλυμμα και πολυεστερικό γέμισμα. Είναι ελαφριά, ανασαίνουν και είναι ιδανικά για ζεστά κλίματα όπως αυτό της χώρας μας. Από την άλλη τα παπλώματα Μικροϊνας είναι συνθετικά παπλώματα νέας τεχνολογίας. Το υλικό της Μικροϊνας θεωρείται ένα θαύμα κατασκευής δεδομένου ότι είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί ,ανασαίνει σαν το βαμβάκι και στεγνώνει πολύ γρήγορα .
Είναι πιο ογκώδες από τα πολυεστερικά, δίνοντας την αίσθηση πολυτέλειας .
Είναι ιδανικά και τα δυο για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Δείκτης Μέτρησης Θερμότητας

Κατά την αγορά ενός παπλώματος πρέπει να ζητάτε πάντα τα Tog που εκλύει. Έτσι αντιλαμβάνεστε καλύτερα εάν σας καλύπτει και εάν ανταποκρίνεται στην τιμή που καταβάλλετε.

Θερμότητα Περιγραφή
4.5 Ιδανικό για το Καλοκαίρι και ζεστά κλίματα
6 Ιδανικό για την Άνοιξη και το Φθινόπωρο
9 Για εκείνους που προτιμούν ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο
10.5 Για χρήση σε ήπιους Χειμώνες
12 Για εκείνους που προτιμούν ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά το Χειμώνα
13.5 Για τις πολύ κρύες νύχτες του Χειμώνα

Πλύσιμο

Πόσο καιρό μπορείτε να μπορείτε να κρατάτε ένα πάπλωμα χωρίς να το πλύνετε?

Ακριβώς επειδή όταν κοιμόμαστε ιδρώνουμε, και σκόνη πάντα υπάρχει στον αέρα , το πάπλωμα πρέπει να πλένεται.

Τα συνθετικά παπλώματα ωστόσο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα και μπορούν να πλένονται από 2-4 φορές τον χρόνο !

Τα πουπουλένια και μάλλινα παπλώματα θέλουν στεγνό καθάρισμα και συχνό αερισμό.